KIRŞEHİR / MERKEZ - Şehit Dr.Ulucan Dayan İlkokulu

Şbt

1/A sınıfı Hayat Bilgisi dersinde Sağlıklı Besleniyorum konulu 'Küçük Şefler İş Başinda' salata yapımı projesini  başarıyla tamamladı. Bu eglenceli  projede projesini de egllenceli bir şekilde öğlen yemeği öğününü yedi.

Şbt

Kahramanmaraş'ta, ilki 6 Şubat 2023 Pazartesi günü sabaha karşı 04.17’de 7,7; ikincisi ise 13.24'te 7,6 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerle birlikte tüm ülkede hissedilen depremlerde yitirdiğimi canlarımızı anmak için 6 Şubat 2024 Salı günü okulumuz bahçesinde bir dakikalık saygı duruşu  gerçekleştirildi.

Ara

1/A ve 1/B sınıfı Tutum Yatırım ve Yerli Malı Haftasını Türk çiftçisinin ürettiği ürünlerle teşekkürlerini sunarak kutladı.

Ara

Geleceğimizin mimarları öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun.

Kas

1/A sınıfı Okul calışanlarımızı tanıyalım Hayat Bilgisi dersi kapsamında okul idaresi ziyareti; idaremizin çalişanlari ile röpartaj  yaptik,sohbet ettik.

Bu vesile ile acı kaybımız okul memurumuz Cabbar Arslan'ı saygı ve özlemle anıyoruz.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen Öğretmenler Arası Voleybol Turnuvası, Şehit Dr. Ulucan Dayan İlkokulu ile Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulunun karşı karşıya geldiği final müsabakası ile sonuçlandı.

Kas

İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz koordinesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında düzenlenen öğretmenler arası voleybol turnuvasında Okulumuz Şht. Dr. Ulucan Dayan İlk/Ortaokulu guruplardan namağlup şekilde çıkarak adını üst tura yazdırdı.

İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Yasin Gülşen takımları ziyaret ederek başarılar diledi.

Kas

"Bundan bir asır önce, kahraman ecdadımız istikbaline sahip çıkmak adına en zor şartlara ve imkânsızlıklara karşın büyük bir inanç ve kararlılık örneği sergileyerek Kurtuluş Savaşı ve bağımsızlık mücadelesini zaferle taçlandırmıştır.

Kazandığımız bu eşsiz zaferin ardından 29 Ekim 1923 tarihinde meclisimiz tarafından "Türkiye Devletinin hükümet şekli Cumhuriyettir." İfadeleriyle Cumhuriyet resmen ilan edilmiştir.

Bugün Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk Milletinin büyük bir vatanseverlik ve kahramanlıkla kazandığı İstiklal Mücadelesi sonrasında kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümüne ulaşmanın gurur ve coşkusu içerisindeyiz."

Kas

limiz genelinde eğitim gören resmi/özel ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katıldığı "Türkiye Yüzyılında Türkiye Yüzyılında Hayalimdeki Kırşehir" resim yarışması sonucunda seçilen eserler sergilendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce, Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları kapsamında ilimiz okullarında eğitim gören ilkokul öğrencilerinden "Cumhuriyet" konulu hikayeler yazmaları istendi. Öğrencilerin yazdığı hikayeler arasından seçilen 100 hikaye "Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Çocuk Yazar" ismiyle kitap haline getirilerek imza günü düzenlendi.